Мед чи цукор: що краще?

мед чи цукор

Мед чи цукор? Кожен мусить сам дати собі відповідь на це питання. А щоб легше думалось, ось вам кілька фактів про мед і цукор.

  1. Основний складник меду — фруктоза і через це мед солодший від цукру. Щоб підсолодити чай, можна обійтись меншою його кількістю.
  2. Мед включає мікроелементи та амінокислоти, в той час як цукор це практично тільки чисті вуглеводи.
  3. Мед має нижчий глікемічний індекс, ніж цукор. Він повільніше підіймає рівень цукру в крові та довше утримує його.
  4. Рафінований цукор на 99% складається з сахарози. Перед всмоктуванням сахароза спочатку мусить бути розщеплена на прості цукри, на що організм тратить додаткову енергію. Мед в основному складається з простих цукрів, які додатково розщеплювати не потрібно.

Можливо саме через це Едмунд Гілларі мав у своєму наплічнику аж два кілограми меду, коли вперше підіймався на Еверест в 1953 році.

Останнім аргументом на користь меду є смак, але тут вже кожен мусить вирішувати сам 🙂

А що більше смакує Вам? Мед чи цукор?